A népszerű humoristát, Kiss Ádámot azonnal elérte a kormányoldal dühe, mert viccelt a pápával – videó

Megosztás

Kiss Ádám azt találta mondani a pápa magyaroknak szánt üzenetére, hogy ezt akár sms-ben is elküldhette volna. Ezt a “keresztény kormányoldal” elképesztő sértésnek élte meg és a dühös emberek fenyegetni kezdték és válogatott, rosszindulatú sértéseket, “jókívánságokat” küldtek a humoristának. Vajon Bayer Zsoltnak is elküldték néhány évvel ezelőtt ugyanezeket?

Kiss Ádám Miskolcon született, országos hírű, népszerű humorista. Megnyilvánulásaiból azonban egyértelműen tudható az elmúlt évek alapján, hogy nem éppen Orbán Viktor szimpatizánsa.

Nézzük meg mindkét esetet és mindenki döntse el, melyik sérti jobban a pápát, illetve a benne hívőket. Vagy csak a szokásos kettős mércét láthatjuk?

Íme Kiss Ádám rövid videója:

@kissadamofficial 🙏🏻 #fyp #hungary ♬ eredeti hang – kissádám

„Most hallgatom, hogy mit üzent a pápa a magyaroknak: azt üzente, hogy jónak lenni jó és jobb adni mint kapni.

Köszönjük. Ezért kár volt idejönni, ezt sms-ben is el lehetett volna mondani szentatyám, hát ezért lezárni egy országot, jajj”

– nyilvánult meg Kiss Ádám.”

A reakciók láttán ismét megszólalt. „Nénik, Sándornék meg Ferencnék küldenek el a k*rva anyámba” – mondta Facebook-élőjében a humorista. “Ezt tanította az egyház, ilyen elfogadóak vagytok, hogyha valaki viccel veletek, az dögöljön meg” – tette fel a kérdést. „Ez egy ártatlan vicc volt, menjél tovább!” – hangsúlyozta Kiss Ádám.

Hasonlítsuk össze ezt a megnyilvánulást Bayer Zsoltéval, aki állami kitüntetése birtokában is “némileg” máshogy fogalmazott Ferenc pápáról 2017-ben.

Bayer Zsolt pápa körüli Canossa-járása 1 percben 😇

Uploaded by VOKS․news on 2023-04-29.

Némi plusz információ: Bayer Zsolt például 2016-ban egy blogbejegyzésében azt írta: „A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember.”

Valóban ennyit számít, hogy valaki éppen a kormányoldalról szidja keményen (nem viccből) a pápa személyét, vagy a Fidesz számára kevésbé kedves személy egyetlen, néhány mondatos, ártatlan viccet enged meg magának. Mindenki döntse el magában, melyik megnyilvánulás volt a sértőbb a keresztény emberek és a katolikus egyház feje számára.

Kapcsolódó cikkek